led-lampa led-lampa2

ledbild

 

 

 

Så revolutionerar de ljuset i huset

 

Det är så här belysning ska se ut 2014. Tack vare en helt ny teknik fördelas LED-ljuset från två slingor jämnt över en hel, stor yta, allt förpackat i en snygg produkt med mängder av valmöjligheter när det kommer till färger och material. I mörka Norden är ljuset inomhus en viktig del av vår vardag, det handlar till syvende och sist om vårt välbefinnande.

Samtidigt är vi ett inredningsintresserat folk med höga krav på det som placeras innanför husets dörrar. Det här har Svensk badrumsteknik SBT AB tagit fasta på. De satsar allt krut på modern kontroll av belysning och ljusinsläpp.

– Vi är först i Norden med den här typen av LED-panel, säger Morgan SE Larsson som är vd för Svensk badrumsteknik SBT AB.

Han förklarar att materialet som LED-belysningen befinner sig i har ett patenterat och unikt rutnätsmönster av reflektorer som gör att ljuset sprider sig jämnt över hela materialet. På så sätt kan hela väggar lysas upp utan att det blir tal om några stora strömbehov eller krångliga installationer. Tidigare krävdes betydligt fler slingor för att uppnå samma effekt. Den låga effektförbrukningen gör att panelerna är billiga i drift.

Dessutom innehåller de en patenterad kylteknik. Belysningen har flera fördelar, speciellt i rum med höga krav på bra ljus. I köket kan du exempelvis byta ut belysningen och kaklet under väggskåpen mot en hel ljusvägg. Produkten gör sig även bra i badrum där den exempelvis kan lysa upp ett mosaikmönster i duschen eller ett helt väggparti för att skapa en effektfull kontrast.

Eller varför inte skapa en lekfull design genom att skärma av vardagsrummet med en fluorescerande ljusvägg som reagerar när du rör dig framför den?

Ljusstyrkan och färgspektrat styrs enkelt med hjälp av dimmer och RGB-fjärrkontroll. Väl på plats, oavsett rum, blir produkten både ett designmoment och ett komplement till arbetsbelysningen. Detta förändrar tanken på belysning radikalt.

– Vi har skapat ett system där hushållen kan få en snygg och unik belysningslösning till bara bråkdelen av vad den skulle ha kostat med det gamla systemet, där det dessutom krävdes betydligt fler slingor för att uppnå samma effekt, säger Morgan SE Larsson.

Presskontakter

PR-byrå: Trulls Publishing
Elina Blom Westergren, elina@trulls.se, 070 263 73 30
Daniel Juzovitskij, daniel@trulls.se, 073 987 69 74

qrcode_20140311214905

Svensk badrumsteknik SBT AB
VD, Morgan SE Larsson, 070 911 35 46

qrcode_20140311214736